tiistai 3. marraskuuta 2015

Papupadat porisee

Vuosi on vierähtänyt kamalassa kiireessä ja moni perushomma on jäänyt vaille huomiota. Ruoanlaittokin on ollut kotona minimissään, kun maailma vie artistia ristiin rastiin. Muutama kotipäivä helpottaa levontarvetta ja niin paljon ikävöityä kokkaushimoa.
Aikaisemmin olen jo kirjoittanut pavunkeittopäivästä ja se toteui vihdoin  taasen tänään. Onneksi niin, koska pakkasen papuvarato tyhjeni viime vapailla. Tällä kertaa keittyivät mustapavut, pienet valkoiset pavut ja kikherneet. Ostan papuni ja linssini etnisistä marketeista ja säästö on valtava tavan marketteihin nähden. Myös niin, että itse kun keittää ,säästää sekin pankkitilille ropoja muuhun mukavaan. Kikherneet kuorin käsin keitettyäni ne, koska kuoret irtoavat helposti ,kun niitä valmistaa ruoaksi ja se mielestäni näyttää rumalta. Jos olet valmistamassa niistä esim. hummusta ,ei kuoria tarvitse ottaa pois, eikä muutenkaan ,jos ei se silmää häiritse.
Papuja kiehumassa



Kikherneiden kuorintaa
Aikaa tähän hommaan toki kuluu muutamakin tunti, mutta on sen vaivan arvoista minulle.
Laitan pavut pakkaseen 400/200gr annoksiin ja ne ovat käytettävissä ruokiin pienellä vaivalla.
Tänään tein lopuksi mitälöytykaapista-keiton. Sipulia, purjoa, valkosipulia, puolikas purkki tomaattipyrettä, pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, kuivunut chilipalko, 200gr naudan jauhelihaa, sitruunamehua, ruohosipulia pakkasesta , iso kourallinen eilisestä jäänyttä keitettyä riisiä ja pippuria myllystä. Ja tietysti papuja. Mustia ja valkoisia yhteensä n.4 dl keitettyinä. Suolan tarkistin vielä lopuksi ja lisäsin hiukan.
Jos minulla olisi ollut pavunkeittoseuraa, olisi papupata porissut niin liedellä, kun sen ulkopuolellakin! Ihania syyspäiviä toivottaa kohtalaisen puhelias Minna!
Papusoppaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti