Tämä versioni kanakeitosta tuoksuu välimerelliselle.
Lokakuun kanakeitto
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 keltasipuli, pienehkö, hienonnettuna
- 2 pientä,tai 1 suuri purjo silputtuna
- 2 pientä laakerinlehteä
- 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna (tai vähemmän, esim. 2 kynttä)
- 2 kanaliemikuutiota
- 2 litraa kiehuvaa vettä
- 2 porkkanaa n. sentin kuutioina
- 2 kanan/broilerin filettä keitettynä ja kuutioituna
- 2 pientä kesäkurpitsaa tai 1 hiukan isompi, n. sentin kuutioina
- tomaattipyrettä n.70 gr
- 1dl pientä kuviopastaa, itse laitoin pastatähtiä
- 2 tl yrttisekoitusta (esim. provencen yrtit)
- kourallinen silputtua persiljaa
- mustapippuria maun mukaan myllystä
- Kuullota sipuli, purjo ja valkosipuli öljyssä kattilassa pienen suolaripauksen kera
- Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutiot, laakerinlehdet ja tomattipyree ja kiehauta
- Lisää kattilaan porkkanakuutiot ja anna kiehua n. 5 minuuttia
- Seuraavana kattilaan kana ja kesäkurpitsa ja taas 5 min. kiehumista.
- Viimeisenä sekaan pasta ja yrttisekoitus. Anna hiljakseen kiehua kunnes pasta on lähes kypsää. (tarkista keittoaika pussista)
- Ota kattila liedeltä hetkeksi ennen tarjoilua ,että maut tasoittuvat ja lisää myllystä pippuri sekä persilja silppu.
Kretuliinista ostetulta lautaselta soppa maistui vieläkin paremmalta! |
Kretuliinin väriloistoa Porvoon wanhassa kaupungissa! |
Pitäkää itsenne lämpimänä ja imekää kaikki värit itseenne talven varalle, toivottaa iloinen sopankeittäjä Minna! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti