Tästä "hamstraamisesta" huolimatta olen säästäväinen ja ruoan pois heittäminen on todella tuskallinen jo ajatuksenakin. Yritän aina jatkojalostaa, pakastaa tai muuten säilöä ylimääräisen ruoan. Ja onhan se hyvä syy kutsua naapuri vaikka kylään, jos ruokaa on "liikaa". Myös liian kalliin ruoan ostaminen on tuhlausta minun silmissäni. Halvallakin saa erittäin hyvää ruokaa.
Tämän päivän palapeli oli seuraavanlainen: Broilerin rintafileitä, 6 punaista suippopaprikaa, smetanaa ja rosamunda perunoita. Valkosipulia oli runsaasti vielä jäljellä ,joten päädyin seuraavaan ateriakokonaisuuteen:
Broilerin rintaa raakapaistettujen yrttiperunoiden ja paahdetun paprika/valkosipuli kastikkeen kera.
Taikuri itsekkin hämmästyi temppuaan ja oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. En aio erikseen laittaa koko aterian ohjetta, koska perunoiden ja broilerin ohjeet löydätte helposti mistä vaan, mutta kastikkeen ohjeen haluan kanssanne jakaa.
Paahdettu paprika/valkosipuli kastike
- 6 punaista suippopaprikaa
- kokonainen suuri valkosipuli kynnet eroteltuina, mutt kuorineen
- n.1dl smetanaa(runsasrasvaista)
- 1 tl suolaa
- 1 tl chilihiutaleita( Itse käytän Turkkilaista),tai maun mukaan.
Varaa kylmää vettä kulhoon ja laita valmiit paprikat jäähtymään veteen. näin myös kuoret irtoavat paprikasta helpommin. hiero kuori pois ja sisältä siemenet.Valkosipulit siirrä jäähtymään lautaselle.
Leikkaa paprikat pieniksi palasiksi ja laita kattilaan. Kuori valkosipulit ja pistä myös kattilaan.
pieni liraus oliiviöljyä ei ole haitaksi ja sauvasekoittimella sileäksi.
Lisää smetana, suola ja chili ja kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä.
En suosittele tavallisten paprikoiden käyttämistä tässä ohjeessa. Smetanan voit vaihtaa ranskankermaan jos haluat. Valkosipulin on oltava kookaskyntinen jotta se ei palaisi ja/tai kuivuisi kokoon. Jos selkeästi näyttää siltä, että valkosipuli alkaa palamaan ,ota se uunista ennen paprikaa.
Vanha sanonta kuuluu, että ruoalla ei saa leikkiä, mutta kyllä saa, jos itse aikoo syödä sen!
Ja onnea ja iloa teille tutkimusmatkoihin ruokakauppaa ja kaappien kätköihin toivoo Minna