maanantai 12. lokakuuta 2015

Kanakeittoa kylmyyteen





Kylmä on taas iskemässä luihin ja ytimiin. Keitto lämmittää kummasti, niin nyt syksyllä, kuin talven pakkaspäivinäkin.
Tämä versioni kanakeitosta tuoksuu välimerelliselle.



                                   Lokakuun kanakeitto


  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli, pienehkö, hienonnettuna
  • 2 pientä,tai 1 suuri purjo silputtuna
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna (tai vähemmän, esim. 2 kynttä)
  • 2 kanaliemikuutiota
  •  2 litraa kiehuvaa vettä
  •  2 porkkanaa n. sentin kuutioina
  •  2 kanan/broilerin filettä keitettynä ja kuutioituna
  • 2 pientä kesäkurpitsaa tai 1 hiukan isompi, n. sentin kuutioina
  • tomaattipyrettä n.70 gr
  • 1dl pientä kuviopastaa, itse laitoin pastatähtiä
  • 2 tl yrttisekoitusta (esim. provencen yrtit)
  • kourallinen silputtua persiljaa
  • mustapippuria maun mukaan myllystä
  1. Kuullota sipuli, purjo ja valkosipuli öljyssä kattilassa pienen suolaripauksen kera
  2. Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutiot, laakerinlehdet ja tomattipyree ja kiehauta
  3. Lisää kattilaan porkkanakuutiot ja anna kiehua n. 5 minuuttia
  4. Seuraavana kattilaan kana ja kesäkurpitsa ja taas 5 min. kiehumista. 
  5. Viimeisenä sekaan pasta ja yrttisekoitus. Anna hiljakseen kiehua kunnes pasta on lähes kypsää. (tarkista keittoaika pussista)
  6. Ota kattila liedeltä hetkeksi ennen tarjoilua ,että maut tasoittuvat ja lisää myllystä pippuri sekä persilja silppu. 
Kretuliinista ostetulta lautaselta soppa maistui vieläkin paremmalta!

Kretuliinin väriloistoa Porvoon wanhassa kaupungissa! 



Pitäkää itsenne lämpimänä ja imekää kaikki värit itseenne talven varalle, toivottaa iloinen sopankeittäjä Minna! :)