tiistai 15. huhtikuuta 2014

(S)karpit letut

Tuli lettuhimo! Vehnäjauhot eivät oikeen vatsalleni sovi, joten aloin etsimään mantelijauhoista tehtyjen lettujen ohjetta. Mikään niistä ei oikeen mielyttänyt ja päätin tehdä oman reseptin. Riskihän siinä piili, enkä tiennyt pysyisivätkö letut edes kasassa. Hämmästys ja riemu olivat suuret ,kun ne onnistuivat täydellisesti. Ainoa puute oli voi ja jouduin paistamaan rypsiöljyllä. Mutta hyvä tuli!
Asun yksin, mutta se ei estä minua laittamasta itselleni aterioita ,tai herkkuja. Olenhan itselleni tärkeä! Tässä sitten resepti ja eikun lettukestit pitämään.
Sain tästä taikinasta 10 kämmenen kokoista lettua.

- 4 pientä munaa,tai 3 suurempaa
- n.desi maitoa, tai muuta nestettä, vaikkapa omenamehua.
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 rkl psyllium jauhoa  http://fi.wikipedia.org/wiki/Psyllium
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 tl makeutusta, vaikka steviaa. Itse riehakkaasti laitoin vaniljasokeria.
Vatkaa ensin munat ja lisää sitten mukaan neste ja perään kuivat aineet. Anna turvota hetki.
Paista kämmenenkokoisia lettuja keskikuumalla pannulla. (letut palavat helposti.)
Nämä letut ovat hieman normaaleja paksumpi, koska taikina turpoaa pannulla, joten älä laita liikaa taikinaa kerralla. Kokeile mikä on sopiva määrä. Liian suuria lettuja on myös vaikea kääntää, vaikka ne pysyvätkin kasassa hyvin.

Letut nautin raaka"hillon" kanssa, eli soseutettuja vadelmia stevialla makeutettuna. Kermavaahto ei olisi ollut pahitteeksi sekään.
Maukkaita lettukestejä teille toivottaa : Lettu Lasanen