torstai 19. helmikuuta 2015

Johan sopan keitit

Viime vuosi vierähti hyvin niukoin blogikirjoituksin. Kai minulla sitten oli liian kiire toisaalla. :D Palasin juuri pitkältä matkalta Intiasta ja kotiin palattuani päällimäisinä ajatuksina olivat oma sänky ja ruoanlaitto. Näin laskiaisen tienoilla arpa osui hernekeittoon, lohturuoista parhaimpaan.
Oma versioni tästä Suomi-herkusta on jotakuinkin tälläinen:
-Mukaan keitän yhden sipulin ja kaksi valkosipulin kynttä hienonnettuna per puolikiloa kuivia herneitä. Lisään ne keittoon ensimmäisen kiehumis tunnin jälkeen.Samaan aikaan heitän mukaan kuutioitua palvikinkkua pienen kimpaleen verran. Kokonais kiehumisaika on noin 3 tuntiaa hiljakseen poristen.
-Loppuvaiheessa lisään aika rutkasti meiramia, rosmariinia, rakuunaa, mustapippuria ja suolaa maistellen.
-Lautasella sitten vielä nokare sinappia sekaan.
Ihanan lämmittävää hernerockaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti