Yksi lähipäivinä askarruttanut asia on se, että kuinka saisin 7 vuotiaan syömään vihanneksia enemmän. Yksi onnistumisen hetki ainakin tuli, kun lapsi luuli syövänsä uunilohen kanssa perunamuusia, joka kuitenkin oli kukkakaalipyrettä. Osu ja uppos! Jos teillä on hyviä vinkkejä samasta ongelmasta, niin kommentoikaa ja jakakaa kokemuksianne blogin perään.
Kukkakaalipyre on todella maukasta ja sopii karppaajankin ruokavalioon. Tässä tämä minun versioni!
- Keitä suurehko kukkakaali palasina kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä n. 10-15 min, kunnes se on kypsää, muttei kuitenkaan löysää ja muhjuista.
- Valuta kukkakaali hyvin ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Sekoita joukkoon loraus kermaa ja n.100g grana padano juustoa raastettuna.
- Lopusi vastarouhittua mustapippuria ja suolan tarkistus.
- Jos pyre on liian paksua, lisää hiukan kermaa tai jos liian löysää, lisää hiukan juustoa.
- Jos olet valkosipulin ystävä, purista sekaan 1 kynsi samalla kun lisäät kerman ja juuston.
Valitettavasti kuvien siirtäminen blogiin on tällä hetkellä hyvin vaivalloista tietokoneen hajottua, mutta pian niitäkin tänne ilmestyy. Edessä on myös matka Roomaan, jonka kulinaarisista edesottamuksista raportoin teille sitten tuonnempana täällä!
Ihanaa tiistai-iltaa teille toivottaen kukkakaalinpää-Lasanen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti